Υπαίθρια διαβίωση

Υπαίθρια διαβίωση
ΗΜ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ 16 Νοέ, 2022

Σε μία εποχή που μας τα δίνει όλα έτοιμα, αυτό που λείπει είναι η εμπειρία της διαδικασίας.  Η επαφή με παραδοσιακές τέχνες των προγόνων μας, οι τέχνες που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν, οι τεχνικές γνώσεις,η παραδοσιακή δόμηση και η μεταποίηση τους, σημερα ορίζονται ώς υπαιθρια διαβίωση και παραδοσιακή ζωή, Οι τέχνες αυτές μας ενώνουν με το παρελθόν μας, αποκτούμε κατανόηση του περιβάλλοντος και σεβασμό προς την φύση και τις εφαρμόζουμε για να εμπλουτίσουμε την καθημερινότητα μας.

Η υπαίθρια διαβίωση είναι η γνώση του να ζεί κάποιος έξω στη φύση με ασφάλεια. Θέλει πολλά χρόνια εμπειρικής ενασχόλησης με το αντικείμενο γιατι είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο γνώσης το οπόιο όσο πιο πολύ εμβαθύνεις άλλο τόσο αναγνωρίζεις την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την σωστή διαχείριση της φωτιάς, την κατασκευή καταφυγιών και την αναγνώριση χλωρίδας, την σωστή χρήση μαχαιριών, τσεκουριών και άλλων εργαλείων έιναι μερικά από τα αντικείμενα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να ξεκινήσει το ταξίδι της γνώσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας να οργανώσουμε το δικό σας σεμινάριο. pinerefuge@gmail.com

Pin It on Pinterest

Share This