Καταφύγιο Σέιχ-Σου
Καταφύγιο Σέιχ-Σου

Pine Refuge

Το καταφύγιο Σείχ-Σου ξεκίνησε το 2000-2013 ώς αγροτουριστική επισκέψιμη φάρμα, εκτροφείο ζώων και ώς χώρος εκδηλώσεων.
Απώτερος σκοπός του ήταν να λειτουργεί ώς συνδετικός κρίκος γνώσης για να κρατήσει ζωντανές τις παλιές παραδόσεις της Ελλάδας ώστε να μην χάθουν στο πέρασμα του χρόνου.
Μετά από κάποια χρόνια απουσίας ανακαινίζεται και ξεκινά την λειτουργία του και πάλι με σκοπό να μεταφέρει την παραδοσιακή ζωή και την αυτάρκεια στο σύγχρονο κόσμο.

Το καταφύγιο ειναι ένα μέρος όπου μπορείς να ξεκουραστείς μέσα στους ήχους της φύσης και του δάσους χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψεις μακριά από τη πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι ένας eco friendly χώρος φτιαγμένος με μεράκι και απόλυτα χειροποίητος. Λειτουργεί ως βάση για εξορμήσεις και υπαίθριες δραστηριότητες για μικρά γκρουπ που θέλουν να γνωρίσουν τις ομορφιές του δάσους και την πληρότητα που προάγει ο φυσικός τρόπος ζωής.Στο καταφύγιο θα γνωρίσετε ξεχασμένες τέχνες από τις παλιές εποχές. Στο εργαστήριο του θα γνωρίσετε την μεταλλουργία, τη βυρσοδεψία, την ξυλοτεχνία και άλλες παλιές μεθόδους επεξεργασίας των φυσικών υλικών.

Στην καρδιά του πευκοδάσους του Σείχ σου βρίσκεται στα 500μ υψόμετρο και έχει πρόσβαση από τον δασικό δρόμο που οδηγεί στο χωριό “Εξοχή” του Δήμου Πυλαίας/Χορτιάτη και το νοσοκομείο του Παπανικολάου .Είναι ιδανικός προορισμός για περιπατητές,ποδηλάτες και πεζοπόρους με ζώα συντροφιάς που θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα μέσα στο πευκοδάσος. Έχει δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες και έυκολη πρόσβαση.

Στο καταφύγιο μπορείτε να επινοικιάσετε τον χώρο για εσάς και την παρέα σας, να ψήσετε σε μπάρμπεκιου ή να οργανώσετε την εκδήλωση που εσείς θέλετε.

 

 

Pin It on Pinterest